Alexandre Deulofeu. L’home que no llegia els diaris

La matemàtica de la Història, la teoria mitjançant la qual Alexandre Deulofeu (1903-1978) vol donar a la Humanitat una eina per entendre els cicles de la història i a partir d’aquí preveure el futur i aconseguir així la pau mundial. I és que no es tracta pas, segons Deulofeu, de doblegar-se davant del destí sinó posar a l’abast dels governants un instrument analític i fer realitat el títol del darrer capítol de la seva “Matemàtica de la historia” com és “Els homes trencaran amb llur determinisme”.

https://i0.wp.com/www.deulofeu.org/wp-content/uploads/David_de_Montserrat_Nono_Juli_Gutierrez_Deulofeu_El_home_que_no_llegia_diaris_Columna_Edicions_portada_72ppp_600x908px.png

No es pot parlar de la matemàtica de la història sinó és des de la sobreexcitació. S’hi podrà estar a favor o en contra però mai deixa indiferent. L’espectacularitat, potser és aquesta característica la que en primera instància ens empeny a interrogar-nos si no estem davant d’un personatge d’una dimensió universal al nivell d’homes que de gran transcendència per a la Humanitat que amb més sort que Deulofeu han gaudit del reconeixement i aplicació de les seves descobertes com poden ser Alexander Graham Bell, Marie Curie, Albert Einstein o Thomas Alba Edison.

Per la temàtica tractada, som davant del paradigma de català més universal de tots però, paradoxalment, sense ni “ser” al seu propi país: Catalunya. Malgrat l’espectacularitat de les seves formulacions, Alexandre Deulofeu va comprovar com tenia una minoria d’admiradors i una immensa majoria d’il·lustrats silencis.

Avui Alexandre Deulofeu ja no és entre nosaltres però sí el seu llegat. La Matemàtica de la Història és un instrument transcendental per entendre i interpretar molts dels fets actuals que cada dia veiem reflectits en els mitjans de comunicació. I és que tot individu interessat en què passa el món hauria de conèixer les bases de la matemàtica de la història. Us convido a endinsar-vos en un món absolutament apassionant.

(Text extret de la web matematicadelahistoria.cat )

Podem coneixer la seva història de primera ma dels autors del llibre, “L’home que no llegia els diaris”, David de Montserrat i Juli Gutierrez, el pròxim 25 de febrer a la sala Verdaguer de l’Ateneu Barcelonès, a les 19 hores.

David de Montserrat i Nonó (Girona, 1972) és periodista. Ha treballat i col·laborat en premsa digital, ràdio i televisió en mitjans com ara TV3, TVE, Vilaweb, Cadena Ser, l’Agència Catalana de Notícies (ACN) o Directe.cat,

Juli Gutiérrez Deulofeu (Figueres, 1964) Nieto i estudiós des de fa trenta anys de la figura del seu avi Alexandre Deulofeu. Enginyer agrícola i llicenciat en Història, viu al Mas Deulofeu d’Ordis. Ha publicat «La matemàtica de la història: Alexandre Deulofeu o el pensador global»

Referències

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s