Barcelona & New York. Dues capitals del comerç, el poder de les dades

Fins a quin punt són comparables Barcelona i Nova York en termes comercials? Fa sentit comparar totes dues ciutats? Per on comencem?

A EIXOS fa temps que mapegen els locals comercials en planta baixa de ciutats senceres de tot el món, han mirat de donar resposta a aquesta pregunta amb dades que han recollit especialment per a l’ocasió.

Més de 30.000 locals comercials han estat visitats, classificats i geolocalitzats  per la seva xarxa de col·laboradors geogràfics a Manhattan, el principal “borough” de Nova York, durant el segon trimestre de 2019 per tal de realitzar l’Informe EIXOS Manhattan 2019, que va ser presentat al Small Business Department de l’Ajuntament de Nova York aquest darrer setembre.

A Barcelona, EIXOS ve monitorant el comerç des d’abans de 2012 i, amb dades de 2018, van elaborar l’Informe EIXOS Barcelona 2018, per encàrrec de la Direcció de Comerç de l’Ajuntament de Barcelona, a partir de més de 55.000 locals comercials que ja havien visitat.

Tots dos informes, que tenen en compte la pràctica totalitat de locals comercials presents a les plantes baixes de tots els carrers de Barcelona i Manhattan, analitzen diversos aspectes, fent servir més de 300 indicadors:

– La distribució de l’activitat econòmica per sectors d’activitat comercial.

– Els diversos escenaris de salut comercial a nivell de barri, que permeten identificar les necessitats i possibles actuacions de preservació i dinamització de l’ecosistema comercial.

– L’atractiu comercial a nivell de carrer, en forma de rànquing segons l’Índex d’Atracció Comercial (IAC).

– La presència de concentracions de botigues amb elevada especialització comercial o clústers d’activitat econòmica.

A partir d’aquest material, han pogut el·laborar una comparativa que, de ben segur, trobareu sucosa si teniu oportunitat d’assistir a la presentació que David Nogue, CEO i fundador d‘Eixos.cat, farà el dia 11 de desembre, a les 19.00h,  a la Sala Jacint Verdaguer de l’Ateneu Barcelonès, l’entrada és lliure.

Podem veure l’enregistrament de la conferencia:

Us hi esperem!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s