Passejar per la capçada dels arbres

Fotografia extreta del blog del Museu de Ciència Naturals de Barcelona www.blogmuseuciencies.org

Fotografia extreta del blog del Museu de Ciència Naturals de Barcelona http://www.blogmuseuciencies.org

Pujar a la capçada dels arbres, escalar penya-segats o endinsar-se en coves profundes… és imprescindible si es vol conèixer el món dels artròpods, éssers extraordinàriament diversos que ocupen la majoria dels hàbitats del planeta. Aquests espais extrems no s’han escapat de la seva colonització, i els investigadors s’hi han d’adaptar per estudiar aquests animals en el seu entorn natural.

L’investigador Jorge L. Mederos, biòleg i investigador del Museu de Ciències Naturals de Barcelona, ens parlarà de les seves aventures sobre les capçades dels arbres de Collserola el proper 11 de febrer a les 19,30h a la Sala Verdaguer de l’Ateneu Barcelonès.

Podeu llegir el reportatge que va escriure en Michele Catanzaro, ponent de la Secció de Ciència i Tecnologia de l’Ateneu, per a “El Periódico” sobre la recerca que duu a terme el Jorge a la serra de Collserola: “Una plataforma sobre els arbres revela la diversitat de Collserola“(5/03/2012)

Si voleu conèixer de primera mà la feina d’aquest investigador, aquí podeu gaudir del seu blog “Diversidad Insecta Collserola”; i aquí teniu una entrada del blog del Museu de Ciències Naturals de Barcelona on podreu saber més del projecte de recerca del Jorge Mederos.

Aquesta conferència s’enmarca dins del cicle “Ciència extrema. Històries de naturalistes en situacions extremes”, organitzat en col·laboració amb l’Associació d’Amics del Museu de Ciències Naturals de Barcelona.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s