Cargols, drets humans i aventures tropicals

Novetat! Recuperem la xerrada gràcies a l’Arxiu de la paraula de l’Ateneu Barcelonès. Podeu escoltar-la sencera aquí.

La segona de les xerrades del cicle “Ciència extrema. Històries de naturalistes en situacions extremes” co-organitzat per la Secció de Ciència i Tecnologia de l’Ateneu Barcelonès i l’Associació d’Amics del Museu de Ciències Naturals de Barcelona, va tenir lloc el passat 12 de novembre del 2013.

Sota el títol “Cargols, drets humans i aventures tropicals” a càrrec de Cristian R. Altaba, biòleg de la Universitat de les Illes Balears i col·laborador del Museu de Ciències Naturals de Barcelona, aquesta conferència ens va permetre realitzar un viatge al voltant del món, des de les selves tropicals sud-americanes, passant per Àfrica i arribant a les selves asiàtiques. Per tots aquests indrets s’ha passejat el Cristian R. Altaba en la seva recerca de cargols.

No penseu que anar a buscar cargols és una activitat tan tranquil·la, quan es compagina amb la defensa dels drets humans i dels drets dels animals que, com vam comprovar, sovint coincideixen. Sota les bales a Centramèrica, enmig de la guerra del Congo, entre elefants salvatges a l’Índia i en diferents illes perdudes als oceans tropicals, la recerca de les espècies més extraordinàries pot esdevenir una gran aventura.

Si us vau perdreu la conferència, aquí recuperem algunes de les piulades generades i recollides a l’Storify de la Secció. Esperem que en gaudiu.

El cicle “Ciència extrema. Històries de naturalistes en situacions extremes” forma part de l’activitat “L’Àgora dels naturalistes” i està organitzat en col·laboració amb l’Associació d’Amics del Museu de Ciències Naturals de Barcelona.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s