Cicle “Teràpies de cinema”

La ciència està present en multitud de pel·lícules, no només en el gènere de ciència ficció. El cinema també ha reflexionat sobre la medicina, la salut i la ciència. El cicle “Teràpies de cinema“, dut a terme entre maig i juny del 2012, presentava algunes de les pel·lícules que han tractat el paper del coneixement mèdic i sanitari al cinema, i reflexionava sobre com aquest contribueix als procesos de construcció del coneixement.

1. Presentació del cicle: les complexes relacions entre cine i medicina

Frankenstein's1939

Dimarts 22 de maig del 2012. 7 pm
Frankenstein (James Whale, 1931), realitzada a partir de l’obra de teatre de Peggy Webling (1927) sobre la novel·la de Mary Shelley (1818), ens permet explorar, des de un punt de vista històric, les complexes relacions entre els mitjans de comunicació (sobretot, el cinema i la literatura) i els processos de generació, circulació i gestió de coneixement científico-mèdic.
Debat moderat per Carlos Tabernero (CEHIC).

2. Odisees de metges

MBDDREH EC002Dijous 29 de maig del 2012. 7 pm
Dr. Erhlich’s magic bullet (William Dieterle, 1940), pel·lícula pràcticament desconeguda a Espanya, ens obre la porta del laboratori com espai de producció del coneixement científic i mèdic a través de la història del Dr. Paul Erhlich.
Debat moderat per: Alfons Zarzoso Orellana (CEHIC)

3. A la cerca del malalt

panicinthestreets1950Dijous 5 de juny del 2012. 7 pm
Panic in the streets (Elia Kazan, 1950) ofereix la possibilitat de reflexionar críticament sobre l’experiència col·lectiva de la malaltia, la seva relació amb els sistemes de Salut Públics i la construcció de les societats contemporànies.
Debat moderat per: Jorge Molero Mesa (CEHIC)

4. Els passadissos de la ment

shock-corridor-1963Dijous 12 de juny del 2012. 7 pm
Shock corridor (Samuel Fuller, 1963), a través de la psiquiatria, planteja un viatge al complex món dels processos de medicalització i el seu paper (històric, social i cultural) a les societats en què vivim.
Debat moderat per: Annette Mulberger i Mònica Balltondre (CEHIC)

Cicle coordinat per Carlos Tabernero (CEHIC), Francesc Solà (Secció Cinema) i Michele Catanzaro (Secció Ciència).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s